Szaktanácsadás akadálymentes honlap készítéséhez

Honlap akadálymentesítési tréning webfejlesztőknek

A tréning célja, hogy a résztvevők megismerjék az info-kommunikációs akadálymentességben érintett felhasználók igényeit, problémáit, és alapszinten képessé váljanak olyan weboldalak és webes tartalmak előállítására, átalakítására, amelyek a vonatkozó szabványok irányelvei alapján az érintettek számára akadálymentesen hozzáférhetők.

A résztvevők a már meglévő webtervezői, webfejlesztői tudásukat bővíthetik a befogadó tervezés (inclusive design), és az akadálymentes hozzáférhetőség alapszintű ismereteivel.

A tréning helyszíne és időpontja

Én nem szervezek ilyen képzést, tehát közvetlenül nem is lehet rá jelentkezni. Csak cégek, illetve szervezetek által szervezett belső képzésen tudom ezt a tréninget megtartani, mint külsős óraadó szakoktató. A házon belüli tréning kiváló alkalom arra, hogy a képzés az általános tematika mellett a csapat egyedi igényeire fókuszáljon.

Kiknek ajánlom?

A tréning elsősorban olyan webtervezésben és webfejlesztésben jártas szakembereknek ajánlott, akiknek munkaköréhez tartozik egy új weboldal vagy webalkalmazás tervezése, kifejlesztése, frissítése, szerkesztése, vagy egy már meglévő honlap átalakítása, karbantartása. De a projekt menedzserek és tartalomszerkesztők is hasznos tudáshoz juthatnak általa.

A résztvevőknek alapszintű HTML/CSS tudással kell rendelkezniük. Előzetes web akadálymentesítési ismeretek nem szükségesek.

A tréning célja

A tréning tematikája

A honlap akadálymentesítési tréning tematikáját minden alkalommal a résztvevők előzetes igényeihez igazítom. Az alábbi tematika csak egy általam javasolt váz, ami rugalmasan alakítható.

A tréning hossza

A tréning hosszát szintén a résztvevők igényeihez igazítom.

Az általam javasolt minimális hossz 6 óra, ami egy teljes napot vagy kétszer fél napot jelent. Ez egy nagyon tömör, intenzív verzió. Ha lehetőség van rá, akkor a téma alaposabb áttekintéséhez ideálisabb egy 9-12 órás verzió, ami két vagy akár három napra is szétbontható.

További kérdése van?

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül áttekinthessem Önnel a honlap akadálymentesítési tréninggel kapcsolatos igényeit.