Szaktanácsadás akadálymentes honlap készítéséhez

Honlap akadálymentesítési szaktanácsadás

Milyen esetekben érdemes hozzám fordulni?

Amikor a fejlesztőcsapata akadálymentes honlap fejlesztésére kap megbízást, de hiányzik a csapatból az a speciális plusz szaktudás, amivel a feladat megfelelően teljesíthető. Ha a projektmenedzserek, a tervezők és a fejlesztők is bizonytalanok abban, hogy pontosan mit és hogyan kell csinálniuk, hogy a honlap eleve akadálymentesen készüljön el, és ne utólag kelljen akadálymentesíteni.

Hasonló helyzet alakulhat ki akkor is, amikor egy honlap akadálymentességi vizsgálat eredményével szembesülnek a fejlesztők. Hogyan végezzék el a vizsgálat által feltárt akadálymentességi hibák javítását, azaz a honlap tényleges akadálymentesítését?

Hogyan tudok segíteni?

Akár a projekt tervezési fázisától kezdve, a projekt teljes intervallumára olyan külsős támogatást nyújthatok a fejlesztőcsapatnak, aminek keretében bármikor megkereshetnek az akadálymentességgel kapcsolatos kérdéseikkel, fejlesztési koncepcióik akadálymentességi következményeinek megvitatásával.

Véleményezhetem a terveket, a prototípusokat, és folyamatos visszajelzést adhatok a fejlesztés alatt álló honlap akadálymentességéről is.

Ha szükséges, akkor a honlap kritikusabb komponenseihez akadálymentes prototípusok tervezését és fejlesztését is vállalom, amelyek kiindulási alapot adhatnak a végleges komponensek implementációjához.

Tanácsaim, javaslataim nem csak a honlap akadálymentességét biztosíthatják, de egyben jó tanulási lehetőséget is nyújthatnak a csapat tagjainak az akadálymentes webfejlesztésről.

Tanácsadói szolgáltatásom igény szerint személyes vagy távoli (email-es vagy telefonos) közreműködéssel is megvalósulhat.

További esetek

Honlap akadálymentesítési szaktanácsaimra akkor is szükség lehet, amikor egy cég illetve szervezet új honlapot szeretne, és a döntéshozók tanácstalanok, hogy jogi, üzleti vagy egyéb okok miatt akadálymentes honlapot kell-e csináltatniuk. Ha igen, akkor az akadálymentességet milyen szinten, milyen formában építessék bele a honlapba? Hogyan fogalmazzák meg ezt a követelményt a fejlesztők felé a megrendelésben vagy a pályázati kiírásban? Hogyan ellenőrizzék le a követelmények teljesülését?

Ha felkérnek, akkor ezekre a kérdésekre készséggel válaszolok, illetve igény esetén a projekt teljes idejére felvállalom az akadálymentességi teendők koordinálását.

További kérdése van?

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül áttekinthessem Önnel, hogy akadálymentesítési szaktanácsaimmal miben tudok segíteni.