Szaktanácsadás akadálymentes honlap készítéséhez

PDF dokumentum akadálymentesítésének alapjai tréning

Napjainkban egyre fontosabb, hogy a honlapokról vagy az egyéb online csatornákról letölthető PDF dokumentumok a fogyatékos emberek számára is akadálymentesen hozzáférhetők legyenek.

Azon túl, hogy ez jellemzően erkölcsi kérdés, vagy bizonyos esetekben jól felfogott üzleti érdek, sokszor törvényi kötelezettség is. Például a 2018. évi LXXXV. törvény alapján a közszférabeli szervezetek honlapjain közzétett PDF dokumentumoknak kötelezően akadálymentesnek kell lenniük.

Az akadálymentes PDF dokumentumok „fogyasztói” nem csak a fogyatékos ügyfelek, diákok vagy vásárlók lehetnek, de egy adott cégnél, illetve szervezetnél dolgozó megváltozott munkaképességű kollégák is.

A tréning célja

A tréning célja, hogy a résztvevők betekintést kapjanak a PDF dokumentumok akadálymentességi követelményeibe, valamint az Adobe Acrobat Pro szoftver segítségével alapszinten megismerjék a már meglévő PDF dokumentumok utólagos akadálymentesítési lehetőségeit.

Kiknek ajánlom?

Ezt a tréninget elsősorban azoknak a közszférában és/vagy ügyfélkapcsolati helyeken dolgozó munkatársaknak ajánlom, akik digitális úton (pl. weben vagy e-mail útján) továbbított PDF dokumentumokat készítenek.

Nem feltétel, hogy a résztvevők informatikai képesítéssel rendelkezzenek, vagy közvetlenül informatikai területen dolgozzanak.

Előzetesen javaslom az Akadálymentes PDF és Office dokumentumfájlok készítése című tréningen való részvételt is, mivel egyes résztémák az ott elhangzottakra épülnek rá. A két tréning akár összevontan is megtartható.

A tréning tematikája

A tréning tematikáját minden alkalommal a résztvevők előzetes igényeihez igazítom. Az alábbi tematika egy általam javasolt váz, ami rugalmasan alakítható.

Bevezetés

Az Adobe Acrobat Pro szoftver akadálymentességgel kapcsolatos eszközpaneljei

Címkézés fogalma és alapjai

A PDF dokumentum akadálymentességének ellenőrzése

A tréning hossza

A tréning hosszát szintén a résztvevők igényeihez igazítom.

Az általam javasolt minimális hossz 2,5 óra.

A tréning helyszíne és időpontja

Én nem szervezek ilyen képzést, tehát közvetlenül nem is lehet rá jelentkezni. Csak cégek, illetve szervezetek által szervezett belső képzésen tudom ezt a tréninget megtartani, mint külsős óraadó szakoktató. A házon belüli tréning kiváló alkalom arra, hogy a képzés az általános tematika mellett a csapat egyedi igényeire fókuszáljon.

További kérdése van?

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül áttekinthessem Önnel a tréninggel kapcsolatos igényeit.